Boria Asli Omara di Festival Boria 2014

Selasa, Mei 04, 2010

Sebuah Sketsa Boria Yang Menyayat Hati Saya


"Mamu Bakaq! Nak bawak ke mana sailor sailor boria ni pi? Nak pi main tang mana lagi? Sapa la nak panggil kita main boria? Ada lagi ka boria di Pulau Pinang? Kesian budak-budak sailor boria tu, depa dok senyum saja.... Tapi Mamu Bakaq muka sedih... dok pikiaq pikiaq nak bawak depa ni pi kat mana.....
Kayuhlah beca tu Mamu Bakaq ooi... beca tak guna minyak, free saja... tapi kaki Mamu Bakaqlah yang letih nak kayuh.... Kalau beca guna minyak, ada duit ka nak isi minyak? Duit boria? Ada ka?..
Mamu Bakaq jangan susah hati... suruhlah budak budak tu main tarian saja... Kan tarian ada banyak peluang.... La ni semua orang suka tengok tarian, bukan boria! Ataupun suruh budak budak tu main teater... Suruhlah depa hafal skrip dan berlakon... Teater pun ok jugak.... Kalau susah susah sangat, suruhlah depa pi menari hip hop ka, black metal ka.... lagi bagus... he he...

Apa? Mamu Bakaq nak boria jugak? Ooo.. susahlah macam ni! Awat tanya saya? Siapalah saya... Pak Kan, Pak Lah dan Pak Daud dah takdak dah... Saya ni pun nak tahan lama mana... eh eh... tidak.. tapi InsyaAllah mudah-mudahan panjang umoq.... "

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...